Nooormális?

Besenyő Pista bácsi megvan? A világnézet nem az övé, a szóhasználat de.

 "Egy kolumbiai szurkoló leesett a motorjáról, és a helyszínen életét vesztette a tereprali-verseny perui szakaszán. Mauricio Saldarriaga Riera Pisco város közelében, a sivatagban egy sziklának csapódott motorjával, mikor megpróbálta utólérni a versenyzőket. A baleset helyszínére több mint negyedóra alatt jutottak el a mentők, a 41 éves férfin már nem tudtak segíteni.

Egy szemtanú szerint a verseny szervezése nagyon rossz: "Senki nem jött segíteni, az emberek lefilmezték a balesetet, és továbbhajtottak." Az áldozat egy 40 fős szurkolói csapat tagja volt, akik végigkövették a világ legnehezebb raliversenyét."

Újabb tragédia: szurkolóhalál a Dakaron - ezzel a címmel közölte a Sport Géza az MTI hírét. Az ember rákattint és kiderül, hogy a szurkoló a saját motorjáról esett le, miközben a versenyzőket próbálta utolérni. Nooormális? Mauricio, szegény, megszívta a vagánykodást, nyugodjék békében.

De az nem hagy nyugodni, hogy az idézett cikk szerzője ezt a tragédiát az autóverseny rovására írja. És még idéz is egy név nélküli szemtanút, hogy milyen rossz a szervezés, az emberek lefilmezték a balesetet és továbbhajtottak.

Mondok egy hazai példát: Július 29-én Formula 1 Magyar Nagydíj lesz a Hungaroringen. A budapesti Móricz felpattan az 50 köbcentis papírokkal rendelkező 125-ös robogójára, hogy megnézze Vetteléket. Mogyoródon, a Temető úton, későn veszi észre a kereszteződésben feltorlódott autókat, balra rántja a kormányt, hogy elkerülje az ütközést. Ez sikerül is neki, de elveszti uralmát a motor felett és az út melletti tóba esik. Nem tud úszni, belefullad.

Másnap ez lesz a szalagcím: Tragédia a Formula 1-en, szurkolóhalál a Hungaroringen?

Nooormális?

Véleményem szerint ugyanis, nagyjából annyi köze van a mai tragikus balesetnek a Dakarhoz és annak szervezőihez, mint a képzeletbeli Móricznak és kitalált tragédiájának a Formula 1-hez és a Hungaroringhez.

A Sport Géza cikke:
http://sportgeza.hu/sport/2012/01/15/peterhansel_es_despres_nyerte_a_dakart/

Címkék: hungaroring dakar tragédia sport géza

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nooormalis.blog.hu/api/trackback/id/tr903549606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása