Nooormális?

Besenyő Pista bácsi megvan? A világnézet nem az övé, a szóhasználat de.

"A BKV helyzete miatt átmenetileg zárolják a fővárosi fenntartású iskolák költségvetésének tíz százalékát, emiatt az iskolák már februártól kevesebb pénzt kapnak a működésükre. A Főpolgármesteri Hivatal levele szerint az iskolákban a minimálisra kell csökkenteni a béren kívüli juttatásokat, spórolni kell a fűtésen a világításon, a könyvek megrendelésén és az irodaszereken is. Felújításokat csak a legszükségesebb esetben végezhetnek." - írja az Index ma.

"Az Index birtokába került levél szerint takarékossági intézkedéseket kell bevezetni az iskolákban, hogy csökkentsék a fűtési, a vízfogyasztási, világítási és telefonköltségeket valamint a géphasználatot."

Szándékosan emeltem ki a fűtést, hiszen napok óta lázba tartja az országot a média, hogy most aztán olyan tél jön, hogy a csuda, és a Malév csődje mellett ma is főoldalas téma.

Adott tehát egy gazdasági társaság, amelynek, illene nyereségesnek lennie, hiszen ellenkező esetben a befektetők egy idő után otthagynák. Ehhez képest masszívan veszteséges, ezen veszteségeket az állam finanszírozza olyan nemberek adójából, akik lehet, hogy soha életükbe nem vették igénybe a vállalat szolgáltatásait. Szinte napi szinten érkeznek a hírek a lerobbanó buszokról, füstölgő metrókról és időről-időre a vezetőknek kifizetett sokmilliós prémiumokról. És hogy tovább lehessen tömni bele a pénzt, most az iskolákat kérik, hogy takarékoskodjak a fűtéssel és egyebekkel. Az iskolákat? És utána? A kórházakban is lejjebb kell majd venni a fűtést?

Nooormális?

Az Index cikke:
http://index.hu/belfold/budapest/2012/02/03/sulyos_megszoritasok_a_fovarosi_iskolakban/

Címkék: bkv iskolák fütés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nooormalis.blog.hu/api/trackback/id/tr844059451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása